Prepaid met internet

Wil je mobiel internet op je prepaid smartphone? Wat is dan de handigste keuze?

Prepaid internet

meiden met prepaid internet
Je kunt ook een prepaid met internet nemen. Pas wel even op welke prepaid je neemt. Met name bij mobiel internet zijn er grote verschillen tussen de aanbieders.

De kosten lopen nogal uiteen, maar ook de snelheid van het mobiele internetverbinding verschilt nogal. Het loont dus de moeite om bij de keuze van je prepaid even goed te kijken naar de beste prepaid.

Top 5 prepaid met internet

Wij hebben ons beperkt tot de meest interessante prepaid internet aanbieders. Consumenten zijn o.a. in test Consumentenbond tevreden over Simyo, Hi, Hollands nieuwe en T-Mobile. Hun internet tarieven zijn helder zodat je geen verrassingen krijgt. Bliep is een interessante nieuwe prepaid aanbieder met een apart aanbod.

#PrepaidSnelheidLos verbruikDagbundelWeekbundelMaandbundelNetwerk
1Simyo1,0 Mbps10 ct per 100 kB20MB €1n.v.t.100MB €1
250MB €7
KPN
2Hollands Nieuwe2-4 Mbpsn.v.t.20MB €1n.v.t.n.v.t.Vodafone
3Hi 0,128 Mbpsn.v.t.n.v.t.50MB €3,50
100MB €5
250MB €6,50
onbeperkt €7,50KPN
4T-mobile3,6 Mbps15-30 ct per MBn.v.t.n.v.t.100MB €4,95
350MB € 9,95
1.000MB € 14,95
T-Mobile
5Bliep0,384 Mbpsn.v.t.50 ctn.v.t.n.v.t.T-Mobile

Snelheid prepaid internet

De snelheid van mobiel internet bepaalt de benodigde tijd voor een smartphone om data te versturen of ontvangen. Deze snelheid wordt uitgedrukt in Mbps. Een hogere internetsnelheid zorgt er voor dat een website of app sneller laadt en verkort de downloadtijd. Voor streamen van bijvoorbeeld Youtube geldt dat een hogere internetsnelheid zorgt voor een betere en ononderbroken verbinding. Het versturen en ontvangen van berichten via apps zoals Whatsapp) is minder afhankelijk van de internet snelheid omdat de hoeveelheid data van een bericht meestal erg klein is. Behalve natuurlijk als je allerlei foto’s en video’s wilt bekijken. Dan is een hogere snelheid weer fijner.

Prepaid internet aanbieders geven aan dat de internet snelheid een maximum snelheid is. In de praktijk is de werkelijke snelheid vaak lager o.a. afhankelijk van de locatie en aantal gebruikers op dat moment.

Welke internetsnelheid is nodig?

Het hangt er vanaf wat je doet.

Hou de volgende vuistregels aan voor de volgende activiteiten:

  • Surfen 0,5 Mbps
  • Email 0,3 Mbps
  • Standaard video 0,385 Mbps
  • HD video 1 Mbps
  • Skypen 0,1 Mbps
  • Skypen met video 0,6 Mbps
  • Audio streamen standaard 0,128 Mbps
  • Audio streamen hoge kwaliteit 0,4 Mbps

Gemiddeld dataverbruik

Welke prepaid internet het meest interessant is, hangt natuurlijk ook van je dataverbruik af. Gebruik je het alleen maar af en toe? Of gebruik je het ook thuis omdat je daar geen Wifi hebt/gebruikt?

Volgens de telecommonitor van Autoriteit Consument & Markt (ACM) was het gemiddeld dataverbruik per maand 122MB (Q1 2013). Natuurlijk gebruiken sommige mensen helemaal geen mobiel internet en gebruiken anderen weer heel veel internet.

De doorsnee gebruiker gebruikt niet meer dan 250MB per maand. Waarschijnlijk zit jij daaronder als je geen video’s onderweg bekijkt en zoveel mogelijk Wifi gebruikt. Blackberry gebruikers gaan eerder richting de 1.000MB per maand. Ook als je nooit Wifi gebruikt, ga je waarschijnlijk naar een verbruik van 1.000MB. De gemiddelde scholier zal als ze er niet erg op letten al snel richting de 500MB gaan. Om aan de veilige kant te zitten, kan je dan beter een onbeperkte internetbundel of een grote internetbundel van 1.000MB nemen.

Beste prepaid internet

Hi Prepaid lijkt interessant met zijn onbeperkt bundel. De internetsnelheid is echter zo laag dat het alleen geschikt is voor email en Whatsapp berichten. Wel handig als je je kinderen wel mobiel internet wil geven, maar niet voor grote kosten wil komen te staan.

Voor de meeste mensen is de prepaid van Simyo het interessantst. Een redelijke internetsnelheid met een laag geprijsde maandbundel welke groot genoeg is voor doorsnee internetgebruik.

Gebruik je af en toe je prepaid internet? Dan is Bliep.nl erg goedkoop. Je kunt dan voor 50 cent per dag met internetten. Voor 50 cent extra kun je vervolgens onbeperkt bellen. Hollands nieuwe prepaid en Simyo prepaid zijn met hun dagbundels en hogere internetsnelheden ook interessant.

Gebruik je meer dan gemiddeld internet? Dan is eigenlijk alleen de prepaid van T-Mobile interessant. De hoogste prepaid internet snelheden en grote databundels.

Laat wat van je horen

*