Over

Prepaid bellen is voor mensen die niet veel bellen meestal wel goedkoper dan een abonnement. En je zit niet vast aan een dure abonnement. Prepaid is handig om je kinderen kennis te laten maken met mobiel bellen. Het voordeel voor kinderen is dat ze zo leren om te gaan met de kosten van het mobiele bellen. Als het prepaid tegoed op is, is het op. Ze kunnen dan niet meer bellen of SMS-en. Wel kunt u (en anderen) ze nog wel bellen, maar als ze anderen willen bellen of SMS-en dan moeten zij hun prepaid opwaarderen. Dat leert hun dus om te gaan met de kosten van bellen en SMS-en.

Onze aanpak

Toch is niet elke prepaid hetzelfde. Waar moet je op letten bij het vinden van de goedkoopste prepaid:

  • Kwaliteit prepaid aanbieder: Wat is het netwerk waar ze op zitten? De goedkoopste prepaid aanbieders zitten niet op hun eigen mobiele telefoon netwerk. En de kwaliteiten verschillen nogal tussen de netwerken. Het zou vervelend zijn als je vaak geen bereik hebt met je prepaid telefoon.
  • Service: Maar ook service is niet onbelangrijk. Je wilt toch ook wel dat je prepaid aanbieder bereikbaar is en je snel helpt bij problemen.
  • Voorwaarden prepaid: De voorwaarden zijn ook verschillend tussen de prepaid aanbieders. De goedkoopste tarieven hebben vaak een starttarief. Dus het lijkt heel goedkoop als je alleen kijkt naar het beltarief per minuut. Maar als je het starttarief meetelt, dan is zo’n prepaid met een starttarief misschien helemaal niet de goedkoopste prepaid. Gemiddelde gesprekduur is 3 minuten per gesprek. Dus als het starttarief 21 cent is, dan moet je 7 cent per minuut optellen bij het gesprekstarief per minuut. Ook zijn er verschillen in de tarieven voor SMS berichten. Niet altijd is dat tarief gelijk aan het beltarief.
  • Voordeelbundels: sommige prepaid aanbieders hebben voordeelbundels welke voor grootgebruikers interessant zijn.
  • Internet: snelheden zijn verschillend. En de bundels variëren ook per prepaidaanbieder.

Goedkoopste prepaid

Met prepaid mobiel bellen hou je de kosten in de hand en hoef je niet een ingewikkeld abonnement af te sluiten. Is je prepaid tegoed op, dan kun je niet meer bellen. Dus je hoeft ook niet meer te betalen dan je tegoed. Je blijft overigens wel bereikbaar als je beltegoed op is, maar kan dan niet bellen totdat je je prepaid tegoed opgewaardeerd hebt. Opwaarderen is trouwens heel makkelijk.

Overigens krijg je zodra het prepaid tegoed bijna op is een waarschuwingsbericht en kun je er zelf voor kiezen om dit opnieuw op te waarderen. Kortom met prepaid heb je controle over de kosten van mobiel bellen.

Maar niet elke prepaid is hetzelfde. Let bij een prepaid aanbieder niet alleen op de prijs van een belminuut, maar kijk ook naar het starttarief, tarief voor SMS berichten, kosten internet en kwaliteit telefoonnetwerk en de service van de prepaid aanbieder. Vandaar dat wij gezocht hebben naar informatie over de goedkoopste en beste prepaid.

Over Goedkoopsteprepaid.com

Deze website is een initiatief van Webmarketeers.org. Neem contact met ons op via het contactformulier.